ایرانگردی
به گزارش آی فیلم 2، این روزها غذاهای محلی در بین غذاهای مدرن و غربی جایگاه سابق خودشان را حفظ کرده و علاقه مندان خاص خود را دارند .
در افغانستان غذاهای محلی زیادی مانند منتو، آشک، قابلی پلو، بولانی و غیره وجود دارد که اغلب خانواده ها این غذاها را به شکل یک وعده غذایی طبخ می کنند و خیلی وقت ها هم دوستان و خویشان خود را برای خوردن این غذاها که به غذاهای هوسانه هم یاد می شوند دعوت می کنند.
«چاینکی» یکی از غذاهای محلی مردم افغانستان است که نقش اصلی را در این غذا گوشت تازه و چاینک (قوری) ایفا می کنند.
در ادامه گزارش،با طرز تهیه این غذای مزه دار آشنا می شوید:
مواد لازم :
گوشت گوسفندی به همراه چند تکه دنبه
پیاز
سیر
نمک، زردچوبه، مرچ سیاه و سرخ
دال نخود و یا نخود
آب جوش و سرد
مرچ تازه
بادمجان رومی تازه
رب بادمجان رومی
این غذا بر عکس قابلی پلو و دیگر غذای های هوسانه که در چند مرحله درست می شوند، در یک مرحله تمامیه موادش با یکدیگر طبخ می شود.
ابتدا گوشت ها را به تکه های مساوی برش بزنید و در ظرف مخصوص (چاینک)بریزید.
دو تکه دنبه گوسفند را به گوشت اضافه کنید. روغن این غذا از چربی خود گوشت و دنبه تامین می شود.
دو عدد پیاز را که از قبل خلال کرده بودید داخل چاینک اضافه می کنید. اگر می خواهید بوی بد گوشت را بگیرد به مواد خود یک دندانه سیر اضافه کنید.
دو عدد بادمجان رومی را خردکرده و در میکسر انداخته و میکس می کنیم سپس به باقی مواد اضافه می کنیم.
اندازه یک سر قاشق غذا خوری رب بادمجان رومی در چاینک می ریزیم.
نخود و یا دال نخودها را پیشتر در آب تر می کنیم اگر زمان داشتید یک روز پیش تر این کار را کنید اگر زمان نداشتید حد اقل دو ساعت پیش از طبخ چاینکی باید این کار را انجام دهید و در باقی مواد اضافه کنید.
زردچوبه به مقدار لازم
نمک به مقدار دلخواه
مرچ سیاه به مقدار دلخواه
آب (شیرگرم)رادر ظرف چاینک اضافه می کنیم.
در پایان تمام مواد را که در ظرف چاینک ریختید با هم خوب میکس می کنید.
چاینکی شما آماده است تا در داش برود و به مدت دو ساعت پخته شود.
توجه کنید که می توانید این غذا را به دلخواه خود تند نوش جان کنید مثلا اگر غذای تند تیز دوست دارید یک عدد مرچ سبز تازه را توته کرده و به مواد خود اضافه کنید.
لازم به ذکر هست که این غذا در سال های اخیر تغیرات خاصی داشته است ،برای مثال اضافه کردن رب بادمجان رومی است که در گذشته ها این غذا را فقط با زردچوبه رنگ دار می کردند.
اگر در کوچه و پس کوچه های کاه فروشی کابل بروید این غذا را می توانید کاملا به صورت سنتی در روزهای سرد زمستانی و حتی دیگر فصل ها نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید :
چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو
طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس
آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس
ف ا / ب م